Taas meni niin kuin Mannisella (eli pieleen)

Eli jälleen yksi esimerkki siitä mitä tapahtuu kun tarkkaavaisuushäiriöinen äitiysdementikko muuttaa mutkan kautta maalle.

Kutri.net on pois linjoilta ainakin 7.–9.8.2015. Anteeksi mahdollinen vaiva ja mieliharmi!

Kutri.net:in linjoille palaamista odotellessa haluan toivottaa sinut tervetulleeksi uuteen satunnaisesti päivittyvään blogiini, jonka pääteemana on seurata mitä tapahtuu, kun todella epäkäytännöllinen, hajamielinen ja muutenkin kaoottinen pienten lasten äiti muuttaa perheineen omakotitaloon, jonka remontti on edelleen kesken.

Ja niin on muuten muuttolaatikoiden purkaminenkin ja moni muu käytännön asia.

Tämän ensimmäisen kirjoituksen tarkoituksena oli selittää blogin nimen taustat ja kertoa tarkemmin mistä on kyse.

Valitettavasti huomasin juuri äsken, että pääsivustoni kutri.net oli mennyt pois linjoilta — ehkä jo 2-3 päivää sitten — koska sen nettipalvelinlasku oli maksamatta.

Lasku on maksamatta, koska olen joko hukannut sen tai sitten se ei ole löytänyt tietään luokseni, koska olen myös unohtanut päivittää laskutusosoitteen eikä toiminimen nimellä tulleet postit ole kääntyneet muuttoilmoituksen yhteydessä.

Valitettavasti muistini on niin huono ja kaikki paperit muuton jäljiltä vielä useammassa laatikossa, ettei minulla ole mitään hajua siitä, onko lasku saapunut vai ei.

Luonnollisesti huomasin asian nyt klo yhdeksän perjantai-iltana, kun nettipalvelimen ylläpitäjät ovat jo menneet viikonlopun viettoon.

Argh!

Toisin sanoen hommat ovat menneet jälleen kerran ”kuin Mannisella” (eli tasan päinvastoin kuin Strömsössä)…

Puolisoni kysyy aina silloin tällöin sähläänkö tahallani näin paljon tai nautinko kaaoksesta jota näytän luovan ympärilleni jatkuvalla syötöllä.

Vastaus on en ja en.

Suoraan sanottuna aina kun olen ns. alhaisessa mielentilassa eli väsynyt, vittuuntunut, nälkäinen tai muuten huonossa hapessa, on ihan perseestä olla tällainen koheltaja ja olen katkera siitä että mieleni ei toimi normaalisti.

Silloin kun olen ns. korkeassa mielentilassa eli levollinen ja hyvällä mielellä, voin olla OK sen kanssa että aivotoimintani ei ole tarkkaavaisuushäiriön takia samanlaista kuin muilla.

Silloin myös hyväksyn sen, että ihan tavallisten asioiden hoitaminen vaatii enemmän energiaa, hidastamista, muilta avun vastaanottamista ja jopa lääkitystä kuin jos aivoni toimisivat normaalisti.

Ja että minulle ”sinne päin” hoidettu vastaa muiden ”loistavaa suoritusta”.

Jos haluat tuntea ylemmyyttä siitä että sinulle kaikki käytännön asiat ovat helppoja tai saada vertaistukea oman kaoottisen mielen kanssa elämiseen, tervetuloa silloin tällöin tsekkaamaan, olisinko ehtinyt kirjoittaa omista kokemuksistani.

Ensi viikosta alkaen myös kutri.net:in pitäisi taas päivittyä kesätauon jäljiltä ajatuksilla siitä, miten voi olla OK silloinkin kun oma mieli tai elämäntilanne on haastava.

2 vastausta artikkeliin “Taas meni niin kuin Mannisella (eli pieleen)”

  1. Sitten on taas meitä hitaita hämäläisiä, jotka kahdehdimme tarmokkaita Mannisia, jotka kaikesta säheltämäisestä huolimatta saavat aikaan huimasti paljon enemmän kuin me jahkailijat. Eikun pää pystyyn ja jatkat samaan malliin. Haleja!!

  2. Komppaan Furrya 🙂 Ihan mielelläni säheltäisin, jos tulokset olis yhtä huimia kuin Mannisella. Olen tässä kevään seurannut blogia hengästyneenä ja todennut, että itseltä olisi rohkeus ja tarmo tarttua moisiin haasteisiin loppunut jo aikoja sitten. Tuon kaiken tekemiseksi olisin tarvinnut useamman vuoden. Vielä kun on naimisissa tuollaisen jahkailijan kanssa, joka suunnittelee kaikki asiat puhki ja näkee kaikki ongelmat ennen homman aloittamista. Tänään totesin itselleni, että "hyvin suunniteltu ei ole koskaan valmis" ja rupesin hommiin sen kummempia pohtimatta. Ja yllätys; sain yllättävän paljon aikaiseksi eikä yksikään siippani maalailemasta ongelmasta realisoitunut. Luin erästä toista blogia, jossa kirjoitettiin, että monesti tulee jahkailtua pieniäkin asioita kuin olisi ottamassa naamaan tatuointia tai hankkimassa lasta. Ja totesin itseni syyllistyvän juuri tuohon. Harva asia on peruuttamaton tai kovin kummoisia negatiivisia seurauksia aiheuttava, joten usein on vain parasta tarttua toimeen ilman ihme jahkailuja. Mieluummin mä olisin Manninen kuin Strömsön idylli 🙂 Go Katri Go!!!